Clinica Dental Quart - Odontologia Conservadora 01


La càries és un procés infecciós que comporta la destrucció del teixit dental. S’inicia per una descalcificació inicial de l’esmalt i segueix amb l’afectació de la capa següent, la dentina, arribant a la polpa dental en els casos greus i dolorosos.

Els tractaments conservadors tenen com a objectiu l’eliminació de teixit infectat i l’obturació de la cavitat resultant per aconseguir una restitució funcional i estètica de la peça dental. En els casos que el nervi o polpa dental ha estat afectada, fer el tractament adequat.

Clinica Dental Quart - Odontologia Conservadora 02

Els materials d’obturació poden ser molt variats, però bàsicament utilitzem composites o “empastats blancs” pels seus bons resultats clínics i la seva immillorable estètica, i només usem la vella amalgama en casos molt concrets.

Si la càries és de poca extensió, estan indicats els tractaments conservadors mínimament invasius, de resultats excel·lents.

Clinica Dental Quart - Odontologia Conservadora 03

Si la càries ha arribat a la polpa dental (al nervi), hem de fer tractaments endodóntics (matar el nervi) per poder conservar la peça dental. Bàsicament consisteixen a netejar els conductes del nervi (conducte central de les arrels) i la seva posterior obturació per assegurar un bon segellat. Un vegada completada l’endodòncia, es fa la reconstrucció i en els casos de molta destrucció, la col·locació de protecció per evitar posteriors fractures, com és realitzar una funda.

Clinica Dental Quart - Odontologia Conservadora 04