Els tractaments preventius són de gran importància per mantenir una correcta salut bucodental i evitar tractaments més complexos i cars.

La primera acció preventiva és mantenir una correcta higiene oral. Un bon raspall manual o elèctric i una pasta dentifrícia de qualitat, junt amb un correcte raspallat tres vegades al dia, completat amb l’ús de la seda dental i/o els raspalls interproximals, són fonamentals per evitar càries i gingivitis.

Clinica Dental Quart - Odontologia Preventiva 01

Clinica Dental Quart - Odontologia Preventiva 02

Clinica Dental Quart - Odontologia Preventiva 03

Li podem indicar el millor mètode de raspallat per al seu cas i donar-li els consells dietètics adequats per disminuir la freqüència de problemes bucodentals.

La segona acció preventiva en importància és acudir a les revisions periòdiques al dentista, com s’ha d’anar a les revisions generals de salut, amb una freqüència segons les necessitats de cada pacient, especialment en aquells que tenen malalties prèvies com a diabetis o problemes cardiovasculars.

Clinica Dental Quart - Odontologia Preventiva 04

Una higiene professional anual sol evitar l’aparició de problemes de genives, i sobretot, fer un diagnòstic precoç de problemes més seriosos.

L’aplicació de gels de fluor o selladors de fissures tant en nens com joves, prevé i evita l’aparició de càries, i en tot cas sempre evita tractaments més complicats.

Clinica Dental Quart - Odontologia Preventiva 05

(selladors de fissures)

Com en qualsevol camp de la medicina, la prevenció i el diagnòstic precoç garanteix salut bucodental.