Clinica Dental Quart - Odontopediatria 01

Els nens i joves mereixen un estricte seguiment per garantir una correcta salut bucodental al llarg de la vida. Les accions primerenques són fonamentals per al seu futur.

La dentició infantil té la mateixa funció que la definitiva: garantir una bona masticació i per tant, una bona alimentació. Les pèrdues primerenques comporten els mateixos problemes que la pèrdua d’una peça definitiva. Però a més a més, han de mantenir l’espai per a les dents definitives.

Clinica Dental Quart - Odontopediatria 02

Hem d’evitar en la mesura que es pugui l’aparició de càries amb accions preventives (control de la higiene oral, fluorizatcions, selladors de fissures) i fer un seguiment del recanvi dental, que s’inicia a partir dels 5 anys i es completa sobre els 4-15 anys (amb una variabilitat de +/- 2 anys).

La dentició temporal es completa sobre els tres anys i és precisament a partir d’aquesta edat el millor moment per fer la primera revisió, doncs es podrà veure com evolucionarà fins a la dentició definitiva.

Els tractaments són similars als tractaments dels adults, una mica més simplificats, però sempre garantint l’èxit clínic fins al seu recanvi.

Clinica Dental Quart - Odontopediatria 03

A aquestes edats podem diagnosticar maloclusions i amb tractaments senzills, evitar que s’agreugin amb el temps, i fins i tot solucionar-les completament.