La prostodòncia comprèn tots aquells tractaments odontològics per reposar i normalitzar la dentició.

Pot estar indicat rehabilitar amb fundes quan una peça dental està molt reconstruïda per una àmplia càries prèvia, evitant futures fractures. També pot estar indicat col·locar fundes per motius estètics, sent generalment de ceràmica sense metall (zirconio) a les zones anteriors, on l’estètica ha de ser excel·lent. O en els casos d’absència d’alguna peça dental, es pot indicar la rehabilitació amb un pont: fundes en les peces veïnes que suporten la funda de l’absent. Generalment són metall-ceràmiques, unint resistència i estètica.

Clinica Dental Quart - Prostodoncia 01

Són el que anomenem pròtesis fixes i que poden estar suportades per les peces naturals o implants. Són el més semblat a una dentició pròpia.

Clinica Dental Quart - Prostodoncia 02

Les pròtesis removibles són totes aquelles que el pacient pot treure de la boca per netejar-la correctament. Poden ser amb part metàl·lica (esquelètics) o només resines (acrílics) i reposar múltiples peces absents o tota la dentició (rehabilitació amb pròtesis completes)

Clinica Dental Quart - Prostodoncia 03

Clinica Dental Quart - Prostodoncia 04

Aquestes pròtesis removibles poden estar retingudes per les peces presents a la boca, per una perfecta adaptació quan són completes o retingudes per implants, especialment en els casos on la geniva és escassa.

Clinica Dental Quart - Prostodoncia 05

La rehabilitació amb pròtesis removibles comporta un petit temps d’adaptació però donen molt bons resultats funcionals i estètics.

En tot cas, tota rehabilitació és el resultat d’un correcte diagnòstic i una comunicació directa amb cada pacient, valorant de manera realista les possibilitats de cada situació.